Se le ha enviado un correo electrónico para que confirme su suscripción a la newsletter de Fundación Mutua Levante.

Revise en la carpeta de correo no deseado o spam de su bandeja de entrada.

"Banda de música de la Creu Roja"
Societat Unió Musical d'Alcoi
Fecha:

Del 12 de juliol al 31 de juliol de 2019

Descripción:

L’any 1905, amb músics procedents de les altres bandes locals, fonamentalment de la desapareguda “Banda de Música de la Sociedad El Trabajo”, es crea a Alcoi la “Sociedad Lírico Moderna”.

A l’estiu de 1919 la banda de música Lírico Moderna ingressa en la Delegación de la Cruz Roja de Alcoy. Seria la Banda de Música de la Creu Roja des d’eixe any fins el 1931.

Des d’eixe any i fins a l’actualitat la banda ha tingut diverses denominacions oficials, Sociedad Artística Unión Musical, Unión Musical de Educación i Descanso, Unión Musical de Alcoy i des de 1985, Societat Unió Musical d’Alcoi, però sempre mantenint eixe esperit dels que la van fundar.

Aquest any compleix un segle de vida i per això hem volgut compartir en aquesta exposició una mostra de tot el que ha viscut aquesta gran Banda: directors, obres, representacions… I una mostra de la solidaritat que, com a part de la Creu Roja, va demostrar en els moments difícils.

 

 

Activitats complementàries a l’exposició:

14 juliol a les 19’30 h. Concert homenatge a la Creu Roja d’Alcoi al Círculo Industrial.

17 de juliol a les 20’00 h. Conferència: ‘El projecte educatiu de les escoles de música de les societats musicals al segle XXI’. Ponent: Manuel Tomás Ludeña.

Manuel Tomás Ludeña: Funcionari de carrera del Cos de Professors de Música i Arts Escèniques, desenvolupa la seua activitat professional en diversos camps, tots ells relacionats amb l’educació i activitat musical. Ha estat director de l’Escola de Música de la Unió Musical de Llíria i del Conservatori professional de Torrent i actualment dirigeix ESMAR, Escola Superior de Música d’Alt Rendiment.

25 juliol a les 20’00 h. Conferència: ‘Patrimoni musical i bandes. La Banda de Música de la Creu Roja d’Alcoi’. Ponents: Jorge García i Ernest Llorens Climent. 

Jorge García: Llicenciat en Filosofia i Màster de Música per la Universitat Politècnica de València, Cap de Documentació de música i cultura popular de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana. Codirector de l’I Congrés Internacional Música a la Llum.

Ernest Llorens Climent: Funcionari de Carrera del Cos de Mestres en l’especialitat d’Audició i llenguatge (emèrit). Ha estat al llarg de 14 anys president de la Societat Unió Musical d’Alcoi, de la qual continua sent músic en l’actualitat, al mateix temps que prossegueix amb les seues investigacions sobre patrimoni i documentació musical.

 

 

FUNDACIÓN MUTUA LEVANTE